0312
Traditionele midwinterhoornwandeling in Ulft

Traditionele midwinterhoornwandeling in Ulft

Oude IJsselstreek

Zondag 3 december kan er weer een route worden gelopen waar de klanken van de midwinterhoorn centraal staan. De organisatie die in handen is van De Huttepiepen, een werkgroep van de Oudheidkundige Vereniging OVGG, heeft een nieuwe en mooie route uitgezet die door de wandelaars individueel kan worden gelopen. Dit jaar is er een pauzeplek in Veldhunten waar de blazers drankjes serveren. Hier is ook een demonstratie midwinterhoorn bouwen.

De nieuwe route van bijna 12 kilometer is geschikt voor elke wandelaar. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd. Er wordt gelopen over goed begaanbare wegen en paden, enkele malen over privéterrein. Landgoederen, vijverpartijen en een dierenweide vormen het decor van deze wandeling. Op vele plaatsen zal het bijzondere geluid van de midwinterhoorns, die door de blazers zelf met de hand gebouwd zijn, te beluisteren zijn. Het blazen op de midwinterhoorn gebeurt in de kersttijd, vooral in de Achterhoek en Twente. Het blazen op de hoorn en het bouwen van de hoorn zijn inmiddels geplaatst op de Nationale Lijst van Immaterieel Erfgoed.

Bij de start en in de tent verkoopt de groep mini-hoorntjes en sleutelhangers, waarvan de opbrengst elk jaar naar een goed doel gaat. In vorige jaren werd gedoneerd aan de Stichting ALS en het longfonds. Ook dit seizoen zal een goed doel worden gekozen.

Wanneer

t/m 3 december 2023

Locatie

De verkoop van de routebeschrijving vindt plaats op het DRU Industriepark bij het Ketelhuis, de thuisbasis van de Huttepiepen-OVGG in Ulft, tussen 10.00 en 12.00 uur.

Toegang

Volwassenen betalen 3,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee. PIN-betaling is niet mogelijk.

Meer info

Categorie

Routes

Deel deze pagina op
Naar het overzicht