0809
Bloemencorso Lichtenvoorde

Bloemencorso Lichtenvoorde

Oost Gelre

Rijk versierde praalwagens vormen zondag 8 september een ware kunstbeleving in Lichtenvoorde. Vrolijke muziek en beweeglijk entertainment ondersteunen het bloeiende spektakel. Het op-een-na grootste corso van Europa trekt duizenden bezoekers.

Creatieve wagenbouwers werken maandenlang aan de mooiste creaties. Na het bedenken van een ontwerp worden de plannen uitgewerkt en een maquette gemaakt. De basisvorm voor de echte wagen wordt uitgewerkt door lassers, timmerlieden en andere handige mensen. Zodra de wagen is opgebouwd met staal, hout, piepschuim en papier maché, begint de echte corsokoorts. Het geheel wordt in kleur uitgewerkt, om de lijnen aan te geven voor de Dahlia’s. Daarna helpen duizenden mensen de laatste dagen om per corsowagen zo’n 500.000 Dahlia’s aan te brengen. Laat je verrassen door dit bloeiende spektakel!

Het Lichtenvoordse corso staat op de Internationale Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO. Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso.com

Wanneer

8 september 2024

Locatie

Lichtenvoorde

Meer info

Categorie

Evenementen

Deel deze pagina op
Naar het overzicht