2510
2710
De Slag om Grolle

De Slag om Grolle

Oost Gelre

Bij de Slag om Grolle wordt de inname van het in 1627 door Spaanse troepen bezette vestingstadje stadje herbeleefd. Niet met acteurs, maar met re-enactors mensen met een passie voor het zich inleven in een historische setting. Die komen uit heel Europa en soms zelfs van andere continenten om zich in Groenlo onder te dompelen in de zeventiende-eeuwse historie.

Slagveld
Iedere middag vindt op het schootsveld de Slag om Grolle plaats. Meer dan 1500 re-enactors vechten verdeeld aan Staatse of aan Spaanse zijde, waarbij de Staatse zijde wordt aangevoerd door Frederik Hendrik. Een gevecht met bulderende kanonnen, pieken, rapiers en musketten en paarden, die speciaal voor dit soort situaties zijn getraind.

Kinderspelen
Hoe zou het voor kinderen in de zeventiende eeuw zijn geweest? Er was geen televisie, mobiel of computerspelletje. Maar dat ze zich niet hoefden te vervelen is zeker, want kinderen vermaakten zich met heel andere dingen. Veel daarvan is op diverse plekken in de stad te zien en zelf te doen!

Alledaagse leven
Al wandelend door een geschiedenisboek, dat is watje te wachten staat bij het betreden van de historische binnenstad. De Grolse (binnenstad)bewoners halen letterlijk alles uit de kast om tijdens het evenement zo goed mogelijk en historisch verantwoord voor de dag te komen. In combinatie met de diverse handelaren, ambachten, entertainment en 17e-eeuwse horeca ervaart en proeft u hoe een dag uit het leven van ‘burgers en buitenlui’ er in 1627 uitzag.

Wanneer

25 oktober 2024 - 27 oktober 2024

Locatie

Centrum Groenlo

Meer info

Categorie

Evenementen

Deel deze pagina op
Naar het overzicht