2208
2408
Ik, alleen door theatergroep Smeedwerk

Ik, alleen door theatergroep Smeedwerk

Oude IJsselstreek

Smeedwerk brengt ‘Ik, alleen’ tegen het decor van het eeuwenoude landhuis Huis Landfort. Een toepasselijke keus als men weet dat dit koningsdrama, met een actuele twist, om koning Willem I van Oranje draait. Passend omdat Landfort het huis was van de trouwe Oranjedienaar Gerrit Willem van Motman (1734-1823). In troebele tijden had hij als rentmeester gewaakt over het grondbezit van de Oranjes in Oost-Nederland en in Duitsland.

Het stuk speelt in 1840 op een avond waarop Willem bedenkt dat hij zijn kroon wil hebben. Dit blijkt niet eenvoudig. Hij wordt zich bewust dat er volop aan de poten van zijn macht wordt gezaagd. Niet alleen wil het parlement een grondwetwijziging, ook erfprins Guillot accepteert zijn macht minder en minder.
Dit theaterstuk is vrij vertaald naar het gelijknamige boek van Sophie Zijlstra.

Aanvangstijd voorstelling: 20u30. Tickets kosten € 25,- p.p.

Ook bieden wij een compleet arrangement bestaande uit een rondleiding door het landhuis van Huis Landfort en een drie-gangen diner incl. twee glazen wijn en koffie en uw ticket voor de voorstelling. Prijs per persoon is dan € 87,50.

Aanvangstijd van dit arrangement: 17.00 uur.

NB. Deze openluchtvoorstelling wordt voor een beperkt aantal toeschouwers gespeeld. Er wordt gezorgd voor een tribune met zeildoek. Houdt u er rekening mee dat het fris kan zijn en neem eventueel een kussentje mee. Het is op Huis Landfort niet toegestaan om eigen dranken of etenswaren mee te nemen. Er zullen koffie,thee,koeken en andere dranken te koop zijn.

Wanneer

22 augustus 2024 20:30 - 24 augustus 2024

Locatie

Landfortseweg 4, 7078 BT Megchelen

Toegang

Tickets kosten € 25,- p.p.

Meer info

Categorie

Muziek

Deel deze pagina op
Naar het overzicht