1409
Lekker Lokaal dagen fietsroute

Lekker Lokaal dagen fietsroute

Oude IJsselstreek

De Lekker Lokaal fietsroute (50 km) gaat over plattelandswegen en kerkenpaden en brengt je langs boeren en streekproducenten (van o.a. jam, hazelnoten, wijn en honing) met passie voor het vak. Met elkaar maken zij een grote verscheidenheid aan smaakvolle producten. Lekker lokaal, met liefde gemaakt en dat proef je!

Wat zijn de Lekker Lokaal dagen
Op de Lekker Lokaal dagen wordt er op de plekken langs de route iets extra’s georganiseerd. Elke Lekkere Lokaal dag wordt één ervan als hoofdlocatie gezien.

Lekker Lokaal tas
Meld je aan voor de Lekker Lokaal dag en haal bij de hoofdlocatie van die dag een Naober tas met lekkers op. Zo kun je Lekker fietsen, rondkijken bij de streekproducenten én hoef je je niet druk te maken over het onderweg kopen van de smaakvolle producten. De inhoud is voor 2 personen, kost € 30,- per tas en bestaat bijv. uit broodjes, jam, honing, kaas, boter en karnemelk (kan per editie verschillen). Heb je je niet aangemeld, dan ben je nog steeds welkom echter hebben we dan geen tas voor je klaar staan.

De derde editie vindt plaats op zaterdag 14 september bij Wijngoed Montferland, Munsterweg 4, Gendringen en duurt van 11.00 tot 16.00.

Op deze locaties wordt Live Lekkers gemaakt door kok Caspar van Hal. Dit kan ter plekke gekocht en betaald worden voor de fietsers die dat willen.

Wat is er waar te zien/doen
Bekijk bij Collie’s Car (jam) op de boerderij van Rougoor Cow toiletten. Theo en Wietse vertellen graag meer over dit innovatieve systeem dat is ontwikkeld om de urine van koeien op te vangen en te scheiden van de vaste mest. Een koe plast en mest namelijk nooit tegelijk. De natuur laat ons zien dat deze twee meststromen niet bij elkaar horen te komen. Een veelbelovende ontwikkeling in de veehouderij, die bijdraagt aan een beter klimaat voor zowel dier als mens en bijdraagt aan een duurzamere landbouw.

Herbert en Jolanda van De Langenbrinck Eerlijk Heerlijk (jam, taart, koffie, thee, chocolademelk en anders eerlijk heerlijks), leiden je om 13.00 rond door hun moestuin. Opgeven van tevoren hoeft niet.Kosten deelname: € 12,50 incl. drankje en eerlijk heerlijks. De rondleiding eindigt om ca. 14.00, waarna je de Lekker Lokaal route verder kunt fietsen. Maximaal 10 deelnemers.

Iedere zaterdag om 15.00 uur is er bij Wijngoed Montferland een rondleiding met proeverij voor individuele personen: neem een kijkje in de wijngaarden, de wijnmakerij en de wijnkelder. Daarnaast kun je heerlijk buiten genieten van een mini proeverij op het terras omringd door wijngaarden en weilanden.

Op 14 september is er tussen 16.00 en 17.00 uur gelegenheid voor geïnteresseerden om deel te nemen aan een rondleiding met uitleg van de hazelnotenteelt. Harm laat dan allerlei aspecten van de teelt zien, onder andere hoe de noten geoogst, geschoond en gedroogd worden.

Wanneer

14 september 2024 11:00 tot 16:00

Locatie

Wijngoed Montferland, Munsterweg 4, Gendringen

Toegang

€30 per tas voor 2 personen

Meer info

Categorie

Eten & drinken

Deel deze pagina op
Naar het overzicht