1506
Pia Douwes na 13 jaar terug met Masterclass

Pia Douwes na 13 jaar terug met Masterclass

Doetinchem

Het levensverhaal van operaster Maria Callas

DOETINCHEM - Amphion Theater presenteert het briljante geschreven toneelstuk Masterclass van de Amerikaanse succesvolle auteur Terrence McNelly. Zaterdag 15 juni wordt het levensverhaal van operaster, met Pia Douwes als Maria Callas, verteld. Ondersteund door muziek van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini.
Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York, waar ze drie van haar operastudenten genadeloos confronteerde met hun muzikale tekortkomingen. Haar opvattingen over tekst en interpretatie, de noodzaak om persoonlijk te zijn, Callas pepert het haar pupillen in met humor en een boosaardig gevoel voor superioriteit.
Pia Douwes met 3 verschillende shows in Amphion
Weer een internationale rol voor Pia Douwes die haar op het lijf geschreven is. Zo speelde ze jarenlang de Oostenrijkse Elisabeth in de gelijknamige musical die begin volgend jaar terugkeert, maar eerst schittert ze wederom als de Grieks-Amerikaanse Maria Callas in Masterclass. Daarnaast staat ze in december in de onweerstaanbaar, romantische komedie: Cupcakes for Christmas!
"Pia Douwes is van meet af aan overtuigend in haar interpretatie van Callas. Een lastige rol die een veelvoud aan expressie en schakeringen vraagt."
- VOLKSKRANT
Masterclass met Pia Douwes is zaterdag 15 juni te zien in Amphion Theater in Doetinchem.
Kijk voor info en tickets op amphion.nl/theater

Wanneer

t/m 15 juni 2024

Locatie

Hofstraat 159, 7001 JD Doetinchem

Categorie

Muziek

Deel deze pagina op
Naar het overzicht