1610
3112
Silo Art Tour

Silo Art Tour

Meerdere gemeenten

DE ROUTES
Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op tien verschillende locaties in de regio zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot ware kunstwerken. Speciaal voor de Achterhoekse Silo Art zijn routes ontwikkeld langs deze kunstwerken. Ontdek hier de diverse fietsroutes of stap in de auto en aanschouw ze allemaal!

Fietsroute Lochem-Beltrum
Fietsroute Doetinchem-Azewijn
Fietsroute Sinderen-Aalten
Fietsroute Winterswijk-Groenlo
Fietsroute Doesburg-Hengelo
Autoroute Silo Art

 

DE KUNSTWERKEN

Aalten: Vier generaties
Westendorpweg 2, Aalten
Deze locatie van de Silo Art Tour bevindt zich op Boerderij ’t Westendorp in Aalten. Op de vier in het oog springende graansilo’s staan vier generaties Achterhoekers gemaakt door kunstenares RoosArt. Ze symboliseren de mentaliteit van deze streek: plezier, doorzettingsvermogen, wilskracht, naoberschap en ondernemersdrang.

Silo Art Tour // Aalten 09

Winterswijk: Modern stilleven
Steengroeveweg 50, Winterswijk
De imposante steengroeve in Winterswijk is een uniek stuk natuur dat zijn ontstaan dankt aan tientallen jaren van industriële kalkwinning. Het ideale decor voor dit kunstwerk! Kunstenaar Robin Nas (alias Zenk One) verwijst in zijn kunstwerk naar het Achterhoekse landschap en naar wat dit landschap voortbrengt: voedsel, gezondheid, landbouw en een mooie plek om te recreëren.
Winterswijk Sibelco

Lochem: Verbonden
Goorseweg 13, Lochem
In Lochem zijn opslagsilo’s voorzien van een indrukwekkende muurschildering van kunstenaarsduo TelmoMiel. Met een oppervlakte van maar liefst 1300 m2 heeft Miel Krutzmann op deze plek één van Nederlands grootste street art kunstwerken gerealiseerd. Het kunstwerk, een herkenbaar agrarisch tafereel met verwijzingen naar elementen uit de regio, is vanuit de wijde omtrek van Lochem te zien.
Lochem Resultaat De Filmhut Rechtenvrij2

Bronckhorst: De Biotoop
Bekveldseweg 5, Bekveld
Recreatie- en kinderboerderij Feltsigt is een fantasierijke omgeving waar kinderen kunnen spelen, knuffelen met dieren en genieten van het groen en de ruimte.  Bij het maken van ontwerp heeft kunstenaar Dopie de wereld bekeken door precies dié ogen: speels en kleurrijk. Het resultaat is een biotoop met vrolijke beestenboel.
Bronckhorst Resultaat Ellis Middelkamp Rechtenvrij5

Oude IJsselstreek: ’t Vriezelerdiekske
Kapelweg 9, Sinderen
Op de wanden van voerfabrikant Voerwaarts in Sinderen heeft kunstenaar Paul Wieggers een ultrarealistisch kunstwerk gerealiseerd. De kunstenaar liet zich inspireren door de kleinschaligheid van het Achterhoekse coulisselandschap. Wieggers wil het kleine van het landschap groot laten zijn op de muur, want ook intimiteit kan grote impact hebben.
Oude I Jsselstreek Resultaat De Filmhut Rechtenvrij1

Doetinchem: Reizende hond
Havenstraat 10, Doetinchem
Vanuit een groot deel van Doetinchem is het kunstwerk te zien dat de Belgische kunstenaar Smates heeft aangebracht op het bedrijfspand van PPF, specialist in huisdiervoeding. Het kunstwerk legt een mooie verbinding tussen de omgeving en de functie van het bedrijf. Het werk gaat over de streek ontdekken en er samen op uit trekken.

Doetinchem Resultaat De Filmhut Rechtenvrij6

Oost Gelre: Boo to war, Love you mom & creatures of the Forest
Klaverdijk 3A, 7142 HP Groenlo
In de gemeente Oost-Gelre zijn er maar liefst drie silo kunstwerken te vinden. Kunstenaar SMOK benadrukt in zijn drie werken de biologische behoeften van de koe: koeien staan bij voorkeur in een natuurlijk en beschutte omgeving. Ook de opvallende kleuren zijn niet voor niets gekozen. Zo staat oranje voor de warmte die op deze plek wordt opgewekt door afvalstoffen van koeien om te zetten in biogas. Daarnaast vind SMOK het belangrijk dat het belang en de schoonheid van de natuur overgebracht wordt op anderen.
Oost Gelre Resultaat De Filmhut Rechtenvrij4

Montferland: Blending in
Molenweg 9, Azewijn
Uitgangspunt voor het ontwerp met een totale oppervlakte van 600 vierkante meter was voor kunstenaar Collin van der Sluijs de relatie tussen natuur, landschap en het bedrijf. Naast de opslag van granen, kunnen de silo's nu ook het verhaal vertellen over de omgeving en de plek waar ze staan.

Montferland Silo Art Resultaat De Filmhut Rechtenvrij11

Doesburg: Lith
Barend Ubbinkweg, Doesburg
Het oude gemaal in Doesburg staat op een belangrijk kruispunt voor Doesburg en heeft veel betekenis. Het is de plek waar vroeger de handel werd gedreven. Levensmiddelen gingen hier via water aan land en andersom. Het ontwerp van Sidney Waerts dat bestaat uit een schildering van een slechtvalk en vissen is gebaseerd op dit kruispunt. Het kunstwerk bevindt zich exact op de plek waar het gemaal land en water met elkaar verbindt.

Doesburg Resultaat De Filmhut Rechtenvrij7

Berkelland: Het bloemenmeisje
Zieuwentseweg 6, Beltrum
Met het bloemenmeisje vertelt kunstenaar GOMAD het verhaal over Beltrum en haar omgeving. De kenmerkende Mignong Dahlia van het bloemcorso, het bloemenmeisje en het karrenwiel; de voorloper van de tractorband, staan voor het klassieke boerenleven en het ontstaan van Beltrum.

Berkelland Resultaat De Filmhut Rechtenvrij5

Wanneer

t/m 31 december 2030

Locatie

De hele Achterhoek

Toegang

Gratis en openbaar

Meer info

Categorie

Routes & Tours

Deel deze pagina op
Naar het overzicht