1706
2810
Wild Kiek'n Safari in Winterswijk

Wild Kiek'n Safari in Winterswijk

Winterswijk

Op begeleide safari in een elektrische buggy door het Nationaal Landschap Winterswijk. Wat een grandioze manier om het gebied echt te leren kennen. Dit is pas een belevenis!

Wist je dat Winterswijk de hoogste reeëndichtheid in Nederland heeft? Maar ook andere dieren zoals hazen, fazanten en bijzondere vogels houden zich op het in het Nationaal Landschap. Tijdens deze excursie leer je van alles over het wild dat in ons gebied leeft en hoor je meer over de werkzaamheden van de Wildbeheer Eenheid.

Door het gebruik van de open, stille electrische buggy's van Huls Duurzame energie wordt de natuur niet verstoord en is de kans groot om wild te spotten. De gids is een bevlogen expert op het gebied van wildbeheer en hij vertelt je met passie en plezier over zijn werkzaamheden. Ook deelt hij graag alles wat hij weet over de omgeving en de planten en dieren van het Nationaal Landschap Winterswijk. Stel ook gerust vragen onderweg. De Wild Kiek’n Safari duurt ongeveer 2 tot 3 uur en onderweg wordt er getrakteerd op een hapje en drankje. Je kunt op wildsafari vanaf eind maart tot en met oktober. Bij het reserveren hoor je hoe laat je verwacht wordt.

In de maanden maart tot en met augustus zijn de dieren actiever vlak voor zonsondergang en komen zij uit de bossen. In deze maanden vinden de safari's dan ook plaats in de avond. In september en oktober ga je 's middags op safari.

De safari's vinden plaats op maandag- en vrijdagavond en gaan door bij minimaal 6 personen (minimaal 4 volwassenen). Er kunnen maximaal 12 volwassenen + 3 kinderen deelnemen. Duitstalige gasten zijn van harte welkom, de gidsen spreken Duits. Je kunt bij boeking geen vaste zitplaats reserveren. De indeling van de buggy's wordt ter plaatse gedaan. Uiteraard zal er getracht worden met je gezelschap rekening te houden

Belangrijk om te weten

Om goed uitgerust op pad te gaan is het verstandig om je voldoende warm aan te kleden. Ook is het handig om een verrekijker mee te nemen.

Aanmelden kan alleen per email naar [email protected]. Verdere informatie en de betaling kan bij VVV Inspiratiepunt Winterswijk aan het Mevrouw Kuipers Rietbergplein 1.

Vertrek – en eindpunt is bij Huls Duurzame Energie aan de Scholtemaatweg 1 in Ratum.

Wil je meer weten over Wild Kiek’n, neem dan contact op met de VVV via telefoonnummer 0543 -745090 of via mail [email protected]

Wanneer

t/m 28 oktober 2024

Locatie

Huls Duurzame Energie
Scholtemaatweg 1
7106 CT Winterswijk-Ratum

Categorie

Routes & Tours

Deel deze pagina op
Naar het overzicht